Ngjarje

1991 – Doli në qarkullim numri i parë i gazetës Rilindja Demokratike, gazeta e parë e lirë pas rënies së diktaturës komuniste në Shqipëri.

Lindje

1855 – King C. Gillette, biznesmen amerikan, themeluesi i kompanisë Gillette (v. 1932)
1876 – Konrad Adenauer, politikan gjerman, Kancelar i Gjermanisë (v. 1967)
1888 – P. Anton Harapi OFM, qe frat françeskan, mësues, mendimtar, shkrimtar dhe politikan shqiptar.
1931 – Robert Duvall, aktor dhe regjisor amerikan

1932 – Umberto Eco, shkrimtar italian
1935 – Juan Carlos I, mbreti i Spanjës
1949 – George Brown, baterist amerikan (Kool & The Gang)
1950 – Chris Stein, kitarist amerikan (Blondie)
1969 – Marilyn Manson, këngëtar amerikan