Ngjarje

Lindja e Jezu Krishtit në traditën e krishterë ortodokse ruse dhe sipas Kalendarit në Rusi.
Theofania e Shenjtë (Epifania)-Uji i bekuar: Pagëzimi i Jezu Krishtit në Lumin Jordan.
1431 – I Nderuari Makarius i Malit te Shenjtë
2001 – Kongresi amerikan shpalli George W. Bush fitues të zgjedhjeve presedenciale të vitit 2000.

Lindje

1412 – Joanna d’Arc, heroinë franceze († 1431)
1822 – Heinrich Schliemann, arkeolog gjerman († 1890)
1878 – Carl Sandburg, shkrimtar amerikan
1882 – Fan Stilian Noli, klerik, politikan, dijetar, poet, përkthyes e historian shqiptar († 1965)
1920 – Sandër Prosi, aktor shqiptar

1925 – John DeLorean, inxhinier dhe biznesmen amerikan, themeluesi i DeLorean (v. 2005)
1938 – Adriano Celentano, aktor, komedian dhe regjizor italian
1946 – Syd Barrett, kitarist dhe vokalist anglez (Pink Floyd)
1953 – Malcolm Young, kitarist australian (AC/DC)
1955 – Rowan Atkinson, komedian dhe aktor anglez

1964 – Mark O’Toole, bas kitarist anglez (Frankie Goes to Hollywood)
1966 – A. R. Rahman, kompozitor indian
1983 – Eddie Redmayne, aktor anglez
1986 – Irina Shayk, modele ruse

Vd

1693 – Mehmeti IV, sulltan i Perandorisë Osmane
1852 – Louis Braille, krijues i shkrimit për të verbër
1919 – Theodore Roosevelt, presidenti i 26-të i SHBA-së (l. 1858)

1960 – Nima Yushij, shkrimtar iranian
1993 – Rudolf Nurejev, baletan rus
2006 – Jakup Hasipi, magjistër në teologji dhe imam xhamie në Kumanovë

Përvjetor

Laosi – Ditë Pathet Lao
Rusi – Dita e Krishtlindjes.
Kisha Ortodokse – Dita e Uji i bekuar – Festa e Hedhjes së Kryqit në Ujë.
Adhurimi i Krishtit femije nga tre mbretrit magi,
Pagezimi i Jezusit ne lumin Jordan nga Joan Pagezori

Shnderrimi i ujit ne vere nga Krishti ne dasmen e Kanes.
Italia – Festa e Epifanisë ose La Befana – Plaka e Fatit të Mirë, kremtohet me simbolin e fshesës me dhurata.