Ngjarje
1917 – LPB: Shtetet e Bashkara i shpallën luftë austro Hungarisë.
1941 – LDB: Kanada i shpall luftë Finlandës, Hungarisë, Rumanisë dheJaponisë.
1972 – Apollo 17, misioni i fundit Apollo për në Hënë, u lëshua. Ekipi bëri foton e njohur si “Mermeri i Kaltër” pasi që u larguan nga Toka.

1975 – Indonesia pushtoi Timorin Lindor.
1993 – Udhëtari Colin Ferguson vrau 6 njerëz dhe lëndoi 19 tjerë në LIRR në Nassau County, New York.
2001 – Albin Kurti pas nji presioni të madh nderkombetar lirohet nga burgu i Pozharevcit.
2005 – Rigoberto Alpizar, udhëtar në American Airlines Flight 924 i cili pretendonte gjola se ka bombë u vra nga air Marshallët në Miami International Airport.

Lindje
1545 – Henrik Stuart, mbret skocez
1801 – Johann Nestroy, komediograf dhe aktor austriak
1928 – Noam Chomsky, filozof i SHBA-ve
1942 – Carla Thomas, këngtare amerikane

1947 – Oliver Dragojeviq, kengëtar kroat
1949 – Zeqir Demi, doktor i pedagogjisë, shqiptarë nga Kosova
1873 – Willa Cather, shkrimtare amerikane
1984 – Robert Kubica, ngasës polak i Formule 1