Ngjarje

1558 – Calais, e vetmja që kontrollohej nga anglezët në territorin e Francës, u rikthye nga francezët.
1610 – Galileo Galilei pa katër satelitët e Jupiterit. Ai ua vuri atyre emrat Io, Europa, Ganymede dhe Kalisto
1789 – George Washington bëhet kryetar i parë së SHBA-së

1887 – Thomas Stevens përfundoi udhëtimin e parë me biçikletë nëpër botë. Ai e kishte filluar udhëtimin e tij në prill të vitit 1884.
1927 – Filloi shërbimi telefonik transatlantik midis New Yorkut dhe Londrës, me 31 thirrje të bëra në këtë ditë të parë.

1935 – Ministri i Jashtëm francez, Pierre Laval, dhe kryeministri italian, Benito Mussoloni, nënshkruan marrëveshjet italiano-franceze.
1959 – SHBA-ja njohu qeverinë e re të Fidel Castros në Kubë.
1989 – Princi Akihito u bë perandor i Japonisë, pas vdekjes së të atit, perandorit Hirohito.
1996 – Alvaro Arzu u zgjodh president i Guatemalës.

Lindje

1502 – Papa Gregori XIII (v. 1585)
1758 – Joseph Bonaparte, vëllai italian i Napoleon Bonaparte (v. 1844)
1800 – Millard Fillmore, presidenti i 13-të i SHBA-së (v. 1874)
1945 – Dick Marty, politikan zviceran
1948 – Ichirou Mizuki, këngëtare anison, kompozitor, aktor dhe dublues animesh

1949 – Chavo Guerrero, Sr., mundës amerikan
1956 – David Caruso, aktor amerikan
1964 – Nicolas Cage, aktor amerikan, regjizor dhe producent
1971 – Jeremy Renner, aktor amerikan
1983 – Tosin Abasi, kitarist amerikan (Animals as Leaders)
1985 – Lewis Hamilton, pilot garash në Formula 1

Vd

1655 – Papa Inoçenti X (l. 1574)
1943 – Nikola Tesla, fizikanë dhe inxhinier serbo-amerikan (l. 1856)
1989 – Hirohito, perandor i Japonisë (Lindi më 1901)

Përvjetor

Rusi – Viti i Ri festohet sipas kalendarit të Kishës Ortodokse ruse.