Ngjarje

1892 – Klubet futbollistike “Newcastle East End” dhe “Newcastle West End” u bashkuan në një ekip Newcastle United F.C.
1897 – Marguerite Durand temeloi gazetën ditore feministe La Fronde në Paris, Francë.
1922 – Gabriel Narutowicz u zgjodh presidenti i parë i Polonisë.

1953 – General Electric lajmëroi se të gjithë komunistët do të largohen nga puna.1961 –
Tanganyika pavarësohet nga Britania.
1990 – Leh Valesa u bë presidenti i parë në Poloni i zgjedhur drejtpërdrejtë.

Li

1608 – John Milton, letrar anglez
1868 – Fritz Haber, kimist dhe nobelist gjerman († 1934.)
1901 – Ödön von Horváth, letrar austriak († 1938.)
1917 – Tomislav Neralić, operist kroat

1956 – Jean-Pierre Thiollet, autor francez
1960 – Dobroslav Paraga, politikan kroat
1964 – Paul Landers, kompozitor gjerman
1972 – Tré Cool, kompozitor amerikan
1980 – Matthias Lanzinger, skiator austriak

Vd

1437 – Zhigmund Luksemburgu, mbret romak
1937 – Gustaf Dalén, fizikant Suedez dhe fitues i çmimit Nobel për Fizikë.
2008 – Dražan Jerković, futbollist , reprezentues, trajner kroat (* 1936.)

Përvjetor

Dita botërore kundër korrupsionit.