Cifti i Lumtur
Cifti i Lumtur

Çifti i lumtur është film komedi me metrazh të gjatë nga regjisori Piro Milkani, prodhuar më 1976 në Shqipëri. Skenari: Kiço Blushi, Piro Milkani, Bik Pepa. Producent: Shqipëria e re, Muzika: Agim Krajka.

Përmbajtja e filmit

Një komedi për jetën e viteve ‘70. Dy të rinj që vijnë nga besime të ndryshme fetare vendosin të martohen me njëri-tjetrin, ua bëjnë të njohur dashurinë prindërve të tyre. Në takimin midis dy baballarëve i ati i djalit, jë konservator i rrethuar nga gruaja dhe halla, i krijonë një histori, duke përfshirë situata komike. Pasi nuk e fsheh dotë se nuk e do vajzën që vjen nga “një fe tjetër”, ai nxjerrë justifikime që kjo lidhje të bëhet e pamundur. Në të përfshiet edhe brigadieri i ndërmarjes, ku në bashkpunim me djalin dhe të atin e vajzës, i kërkon ta pranojë këtë fejesë. Babai i djalit më në fund dorëzohet përpara dashurisë së dy të rinjëve.

Aktorët:

  • Bep Shiroka…..Babai i djalit
  • Vitore Nino…..Halla
  • Niko Kanxheri…..Djali
  • Tinka Kurti…..Mamaja e djalit
  • Nikolin Xhoja…..Babai i vajzës
  • Marie Qyrsaqi…..Vajza
  • Paulin Preka…..Brigadieri