Detyre e posacme
Detyre e posacme

Detyrë e posaçme është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1963. Regjia: Kristaq Dhamo, Skenari: Safet Kurti, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Pjetër Gaci.

Përmbajtja e filmit

Filmi është bazuar në ngjarje reale të viteve ‘50. Tomorri është i infiltruar në një grup të agjenturave të huaja. Ai fiton besimin e Zylfiut, Eminesë, Ndrek Gjergjit të lidhur me agjenturat dhe Anton Murrizit që vjen nga jashtë. Kështu Tomorri zbulon dokumente sekrete baza dhe mjete komunikimi. Tomorri lufton për të shkatërruar këto agjentura.

Aktorët

 • Ndrek Luca…Tomori
 • Preng Lëkunda…Ndreka,Radisti
 • Loro Kovaçi…Gjergj Nikolla
 • Marie Logreci…Lokja
 • Roza Anagnosti…Mësuesja
 • Sandër Prosi…Koloneli Xhon
 • Gaqo Spiro…Kolonel i Sigurimit të Shtetit
 • Gjon Daka…Anton Murrizi
 • Ndrek Prela…Infermieri
 • Seit Boshnjaku…Divarsanti
 • Ilia Shyti…Kasem Gjora
 • Ndrek Shkjezi…Mali
 • Lutfi Hoxha…Guri Thanasi
 • Elez Kadria…Fatosi
 • Mihal Stefa
 • Skënder Plasari
 • Lazër Filipi
 • Antonenta Fishta
 • Xhemal Broja
 • Fatos Minarolli
 • Lazër Vlashi
 • Çesk Vuksani
 • Mimika Luca
 • Avni Resuli
 • Lec Bushati
 • Hasan Konçi
 • Xhevat Serezi
 • Lec Vuksani