Detyrë e posaçme është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1963. Regjia: Kristaq Dhamo, Skenari: Safet Kurti, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Pjetër Gaci.

Përmbajtja e filmit
Filmi është bazuar në ngjarje reale të viteve ‘50. Tomorri është i infiltruar në një grup të agjenturave të huaja. Ai fiton besimin e Zylfiut, Eminesë, Ndrek Gjergjit të lidhur me agjenturat dhe Anton Murrizit që vjen nga jashtë. Kështu Tomorri zbulon dokumente sekrete baza dhe mjete komunikimi. Tomorri lufton për të shkatërruar këto agjentura.

Aktorët
Ndrek Luca…Tomori
Preng Lëkunda…Ndreka,Radisti
Loro Kovaçi…Gjergj Nikolla
Marie Logreci…Lokja
Roza Anagnosti…Mësuesja

Sandër Prosi…Koloneli Xhon
Gaqo Spiro…Kolonel i Sigurimit të Shtetit
Gjon Daka…Anton Murrizi
Ndrek Prela…Infermieri
Seit Boshnjaku…Divarsanti

Ilia Shyti…Kasem Gjora
Ndrek Shkjezi…Mali
Lutfi Hoxha…Guri Thanasi
Elez Kadria…Fatosi
Mihal Stefa

Skënder Plasari
Lazër Filipi
Antoneta Fishta
Xhemal Broja
Fatos Minarolli

Lazër Vlashi
Çesk Vuksani
Mimika Luca
Avni Resuli

Lec Bushati
Hasan Konçi
Xhevat Serezi
Lec Vuksani