Dhimitra Plasari ka lindur më 20 gusht 1952 në Korçë. Aktore shqiptare e njohur në filmat “Dimri i Fundit” (1976), “Pylli i Lirisë” (1976), “Streha e re” (1977) dhe “Vajzat me kordele të kuqe” (1978).

Plasari u bë e njohur në filmat, si “Dimri i fundit”, “Streha e re” “Vajzat me kordele të kuqe”, Përballimi” etj

Dhimitra Plasari do të mbahet mend për rolet e saj përkrah emrave të njohur të kinematografisë shqiptare si Pandi Raidhi, Dhorkë Orgocka, Jani Riza, Sandër Prosi, Stavri Shkurti etj.

Ndërsa do të mbahen mend batutat e saj tek filmi përballimi.

“Për të ftuar nuk na ftuan dhe bënë gabim këta shokët, po ne erdhëm vetë, jemi gjysma e fshatit ne Tare…

Ti vjen e na bën qyfyre atëherë kur nuk ta kemi ngenë….