Dikur me shami pionieri e me përparse, sot me telefona luksozë dhe xhinse të grisura. Dita e parë e shkollës në diktaturë(FOTO) 

ALBANIA. Saranda. School children with their teacher. 1990.

Teksa pamë paraqitjen e parë të tyre me veshje nga më të ndryshmet dhe smartfona në duar, brezi i vjetër kujtoi ditën e parë të shkollës në kohën e tyre. Ndonëse me vuajtje dhe në varfëri, brezi i vjetër e kujton me nostalgji ditën e parë të shkollës.

Por sa ka ndryshuar uniforma, me të cilën nxënësit paraqiteshin në shkollë? Fotot e mëposhtme e pasqyrojnë më së miri./TEMA

ALBANIA. Saranda. School exercises.1990.

Burimi i fotove: Setboun.com