Histori / Durrës, 1914. Restoranti i Hotelit Klementi, i njohur gjithashtu si Hotel Evropa. Pronarja e hotelit ishte Zonja De Klementi (De Clementi) e Trentos, qytet në atë kohë në Austri dhe tani në Itali, e cila kishte mbështetjen e misionit tregtar austro-hungarez.

Hoteli përfitoi shumë nga ardhja e Mbretit Vid me oborrin e tij në vitin 1914.

Foto: Kontigjenti holandez. Burimi: Robert Elsie./th.m

Burimi: bulevardionline.com