Material për faqen Na Ishte Dikur nga Kozma Borova

Ne Durres. rreth 300 metra siper hotel Vollges, ndodhet porta e kalase (nr 1) dhe pak metra me larg se ajo, ndodhet nje tjeter qe besoj se ka qene hyrja e ndonje kulle qe eshte shembur (une nuk e di me saktesi kete gje), por qe po e quajme ne thonjeza ”Porta e kalase nr 2”.

Ne ate vend jane xhiruar disa pjese nga filmat artistike te para viteve 90.

Ai vend njihet edhe si “Rreshqitesja” se rreshqisnin kalamajt me karroca me kushinjeta etj, se kishte pjerresi

Porta e kalase nr 1 dhe ”Porta e kalase nr 2” (poshte djathtas)

Porta e kalase nr 1 dhe ”Porta e kalase nr 2” (poshte djathtas)

Porta e kalase nr 1 dhe lart ”Porta e kalase nr 2”

Porta e kalase nr 1 dhe lart ”Porta e kalase nr 2”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1914

”Porta e kalase nr 2”, viti 1914

”Porta e kalase nr 2”, viti 1918, poshte shtepise se Esat Toptanit.

”Porta e kalase nr 2”, viti 1918, poshte shtepise se Esat Toptanit.

”Porta e kalase nr 2”, vitet 50, djathtas

”Porta e kalase nr 2”, vitet 50, djathtas

”Porta e kalase nr 2”, viti 1975, filmi ”Rrugicat qe kerkonin diell”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1975, filmi ”Rrugicat qe kerkonin diell”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1976, filmi ”Tinguj lu, fte”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1976, filmi ”Tinguj lu, fte”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1976, filmi ”ilegalet”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1976, filmi ”ilegalet”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1983, filmi ”Dora e ngrohte”

”Porta e kalase nr 2”, viti 1983, filmi ”Dora e ngrohte”

”Porta e kalase nr 2” ne vitet e sotme, pamje nga brenda drejt detit.

”Porta e kalase nr 2” ne vitet e sotme, pamje nga brenda drejt detit.

Ky material është pregatitur nga z. Kozma Borova për faqen Naishtedikur.info, ju mund ta merrni dhe ta publikoni diku tjetër duke përmendur autorin dhe burimin. Faleminderit/ Nga Kozma Borova /Naishtedikur.info 4 Janar 2020