I lindur më 23 nëntor 1941 në San Prospero Parmense (provinca e Parma, Emilia-Romagna) Francesco Clemente Giuseppe Sparanero ishte i biri i një oficeri komisioner në karabinierët, fillimisht nga San Severo.

Ai u rrit në Bedonia dhe në Milano. Studioi në Fakultetin Ekonomik dhe Tregtar të universitetit lokal, përpara se të nisej për të studiuar në Piccolo Teatro di Milano.

Është i njohur më mirë me emrin e tij të skenës Franco Nero. Është një aktor italian shumë i famshëm që shumica prej nesh e ka hasur të paktën një herë në ekranet e televizorit. Ai është bërë shumë i njohur për rolin e tij të rëndësishëm si personazhi Django në filmin perëndimor ‘Spaghetti’ të Sergio Corbucci, (1966), një rol që ai e përsëriti në ‘Django Strikes Again’ (1987) të Nello Rossati.

Që atëherë, ai ka kryer mbi 200 role drejtuese dhe mbështetëse në një shumëllojshmëri filmash dhe programesh televizive si në Itali ashtu edhe jashtë saj, në zhanret që shkojnë nga poliziotteschi, deri në dramë, në luftë dhe në muzikë.

Këto përfshijnë ‘The Bible: In the Beginning…’ (1966), Camelot (1967), ‘The Day of the Owl’ (1968), ‘The Mercenary’ (1968), ‘Battle of Neretva’ (1969), ‘Tristana’ (1970), ‘Compañeros’, ‘Confessions of a Police Captain’ (1971), ‘Keoma’ (1976), ‘Hitch-Hike’ (1977), ‘Force 10 from Navarone’ (1978), ‘Enter the Ninja’ (1981), ‘Die Hard 2’ (1990), ‘Letters to Juliet’ (2010) dhe ‘John Wick: Chapter 2’ (2017).

Ai gjithashtu luajti transmetuesin në filmin ‘Rasputin’ (2010), të drejtuar nga Louis Nero dhe dubloi me zë ‘Uncle Topolino’ në filmin e animuar ‘Cars 2’ (2011) të drejtuar nga John Lasseter./Konica.al