Në jetën e përditshme ai quhet Adriano Pantaleo

Ai ka lindur në Napoli në 9 Shtator 1983

Në vitin 1992 debutoi në moshë shumë të re në kinema me filmat “Ci hai rotto baba” nga Castellano dhe Pipolo

Ai u bë i famshëm duke luajtur rolin e Spillo në dy sezonet e “Amico mio” (1993 dhe 1998), me Massimo Dapporto, me të cilin ai u kthye për të punuar përsëri në dy sezonet e “Casa famiglia” (2001 dhe 2003)

Në vitin 2008 ai shfaqet në teatër me shfaqjen Gomorra, bazuar në romanin me të njëjtin emër nga Roberto Saviano./Naishtedikur.info

Ai është diplomuar nga Universiteti La Sapienza në Romë, në “Shkencat e Artit dhe Argëtimit”.

Karriera:

Kinema
Io speriamo che me la cavo, regia di Lina Wertmüller (1992)
Ci hai rotto papà, regia di Castellano e Pipolo (1993)
Ferdinando e Carolina, regia di Lina Wertmüller (1998)


Vacanze di Natale 2000, regia di Carlo Vanzina (1999)
Rosa Funzeca, regia di Aurelio Grimaldi (2002)
Maria si, regia di Piero Livi (2004)
Billo – Il grand Dakhaar, regia di Laura Muscardin (2006)/Naishtedikur.info

Televizion:
Amico mio, regia di Paolo Poeti (1993-1998)
Mamma, mi si è depresso papà, regia di Paolo Poeti (1995)
Casa famiglia, regia di Riccardo Donna (2001-2003)


Il bello delle donne 3, regia di Maurizio Ponzi e Luigi Parisi (2003)
Distretto di Polizia 7, regia di Alessandro Capone (2007)
Tutti pazzi per amore, serie TV (2008-2011)
7 vite 2 (2009)
Per amore del mio popolo, regia di Antonio Frazzi – miniserie TV (2014)

Teatër:
12 Baci sulla bocca, di Mario Gelardi, regia Giuseppe Miale Di Mauro (2015)
Educazione siberiana, di Nicolai Lilin, regia Giuseppe Miale Di Mauro (2014)
Gomorra, di Roberto Saviano, regia di Mario Gelardi (2007-2012)
Santos, di Roberto Saviano, regia di Mario Gelardi (2010-2011)


La città perfetta, di Angelo Petrella, regia di Giuseppe Miale Di Mauro e di Mario Gelardi. Produzione Napoli Teatro Festival (2010)
Il sindaco del rione sanità di Eduardo De Filippo, regia di Mario Martone (2017)

Përgatiti ekskluuzivisht për naishtedikur.info E. Troplini