Nga Dr. Hasan Bello, historian.

Ftesa te koncertit te sopronove Tefta Tashko Koco dhe Lola Aleksit ne vitin 1938. Ne kundershtim me propaganden e filmit “Koncert ne vitin 1936” ku anatemohet regjimi zogist keto kengetare u priten me dashuri dhe respekt nga populli dhe autoritetet lokale te kohes. Ndersa Mbreti Zog ishte nje simpatizues i operas. Ne vitin 1931 atij ju zhvillua nje atentat duke dale nga opera e Vjenes, ku mbeti i vrare shoqeruesi i tij Llesh Topallaj.