Nga Kozma Borova

Elbasan, uzina mekanike ne Kombinatin metalurgjik, 1981. Torno vertikale me diameter mandrino 5 metra (Mandrino eshte ajo rrumbullakja siper se ciles kane hypur ata 2 personat).

Nje usta, merte nje stol dhe ulej siper mandrinos e rrotullohej bashke me te, per te pare sa metal hante thika (xhirot ishin te ngadalta). Thikat prerese (2 cope) vendoseshin ne fund te atyre dy kolonave vertikale. Ashklat e gjate tornimit dilnin marshalla (sic duket edhe ne foto, tek kembet e atyre)./Naishtedikur.info