Elida Janushi
Elida Janushi

Elida Janushi është aktore shqiptare. U lind më 1 gusht 1953 në Devoll. Aktore e TK-së, në kinematografi interpretoi disa role të rëndësishme duke filluar nga filmi “Brazdat”

Filmografia

  • Po vjen ai (1999), Marjeta
  • Lamerica (1994)
  • Kush e solli Doruntinën (1989) teatër-drama, rol episodik, një nga vejushat
  • Stolat në park (1988), Nora
  • Tela për violinë (1987), Bashkëshortja e Kosma Ledhit
  • Botë e padukshme (1987), doktoreshë Nora
  • Pallati 176 (1985) teatër-komedi, Marjeta
  • Shokë të një skuadre (1984)
  • Endërr për një karrige (1984)
  • Shoku ynë Tili (1981), Mesuesja
  • Brazdat (1973), Marta