Ata që kanë mundur ta shohin Lionel Messin teksa luante futboll kur ishte vetëm një fëmijë, kishin parashikuar se do të bëhet një yll i madh i futbollit.

Hapat e tij të parë në Newell ishin me shpresë dhe me kalimin e kohës nuk bëri asgjë, por konfirmoi parashikimet.

Çështja kryesore është se me trembëdhjetë vjet ai dha intervista dhe përgjigjet e tij nuk lanë askënd indiferent, duke treguar se ishte një djalë i zakonshëm.

Pothuajse 19 vjet më vonë, një shënim është gjetur në gazetën Rosario La Capital. Në të, ai flet për idetë, ëndrrat dhe shijet e tij.

Këto janë të gjitha përgjigjet e Messit:

Një idhull: Dy, babai im Jorge dhe kumbari im, Claudio.

Trajneri: Të gjithë që i kisha, për shkak të të gjithëve mësova disa gjëra (Gabriel, Morales, Dominguez, Vecchio dhe Coria).

Një trajner fizik: Pablo Sanchez.

Një lojtar: Dy, vëllai im dhe kushëriri im.

Një ekip: Newell’s.

Një hobi: Muzika.

Një lloj muzike: Kuarteti dhe cumbia.

Një shfaqje televizive: Firstfruits.

Një revistë: Passion Rojinegra.

Një libër: Bibla.

Një film: Careful, “baby loose”.

Një tjetër sport: Hendboll.

Një model: Nicole Neumann.

Një vakt ushqimi: Pulë me salcë.

Një temë: Gjuha.

Një shkollim: Mësues i edukimit fizik.

Një qëllim jetësor: Shkolla e mesme e plotë.

Një qëllim: Të bëhem i pari.

Një gëzim: Kur dolëm kampionë me të 10-in.

Një trishtim: Vd _ekja e gjyshes sime.

Një iluzion: Të luaj për ekipin e parë të Newellit.

Një kujtim: Kur gjyshja ime më mori për të luajtur futboll për herë të parë.

Një ëndërr: Të luajë në ekipin kombëtar.

Një anekdotë: Kur udhëtuam në Peru dhe dolëm kampionë.

Përulësia: Është një qenie njerëzore që nuk duhet të humbasësh kurrë.

Ekipet e të rinjve: Dua të jem në gjendje t’i integroj ato.

Pritjet për këtë vit: Sërish kampion.

Familja: Babai im Jorge, nëna ime Celia dhe vëllezërit e mi Rodrigo, Natalia dhe Marisol.

Miqtë: Faleminderit Perëndisë. Unë kam shumë dhe të mirë, mund ta harrojë dikë.

Çfarë përfaqëson Newell në jetën tuaj: Gjithçka, maksimumi.

Burimi: Lexo.al