Enver Dauti
Enver Dauti

Enver Dauti ka lindur më 17 tetor 1927 në Tiranë, vdiq me 16 shkurt 2012. Gjate karrierës ai ka interpretuar disa role ne filma janë Historiani dhe kameleonët roli i Drejtorit te Burgut,Kolonel Bunker,Fushë e blertë fushë e kuqe roli i Babait te Petritit, Fejesa e Blertës,Zambakët e Bardhë ne rolin e koperativistit,Qortimet e vjeshtës Drejtori i Gjimnazit, Këshilltarët Perkethyesi, Ne vinim nga lufta, Koncert në vitin 1936 Kozi, Nga mesi i errësirës Ministeri i Brendshem, Cirku në fshat Kopi, Rrugicat që kërkonin diell, Lulëkuqet mbi mure (Loni), Kur hiqen maskat, Shtigje të luftës, Odiseja e tifozave, Prita Xha Hakiu, Toka Jonë Bardhoku, etj.

Filmografia

Historiani dhe kameleonët – (1988) Drejtori i burgut

Kolonel Bunker – (1998)

Fushë e blertë fushë e kuqe – (1984)

Fejesa e Blertës – (1984) Kozi

Zambakët e Bardhë – (1983)

Besa e kuqe – (1982)

Qortimet e vjeshtës – (1981) Drejtori

Këshilltarët – (1979) Përkëthyesi

Ne vinim nga lufta – (1979) Sali

Koncert në vitin 1936 – (1978) Berberi

Nga mesi i errësirës – (1978) Ministër i Brendshëm

Njeriu me top – (1977) Hoxha i fshatit

Cirku në fshat – (1977) Kopi

Ilegalët – (1976)…Babai i Xhevatit

Rrugicat që kërkonin diell – (1975)

Lulëkuqet mbi mure – (1975) Kuzhinieri(Xha Loni)

Kur hiqen maskat – (1975)

Shtigje të luftës – (1974)

Odiseja e tifozave – (1972)

Prita – (1968) Xha Hakiu

Toka Jonë – (1964) Bardhoku