Ervehe (konteshë) Aliçka Butka Frashëri. E lindur konteshë e Butkës dhe konteshë e malit Gramoz, stërmbesa e kadiut të fundit të Korçës gjatë Perandorisë Osmane.

Më 10 gusht të vitit 1942 gjatë pushtimit italian të Mbretërisë së Shqipërisë, në moshën 4 vjeçare ajo u arr, estua dhe u deportua me babain e saj Hajdar Aliçka Butka Frashëri, nëna e saj Bedrie Kadilli Aliçka Butka Frashëri e Korçës dhe vëllai i saj i vogël Tomori (ai do të vd, esë pas shumë ditësh bu, rg në moshen 3 vjeç) nga diktatura komuniste. 

Në këtë foto Ervehe ishte 17 vjeç. Ajo u pers, ekutua nga diktatura komuniste, për shkak të fisnikërisë saj dhe për shkak se babai i saj ishte drejtor i shkollës së parë të Butkës.

Origjina fillestare e gjithë Butkallinjëve me mbiemrin e tyre të parë Aliçka është fshati Frashëri i Përmetit – ndaj shpesh herë ata i gjejmë edhe me mbiemrin Frashëri e me pas edhe  me mbiemrin Butka

Në vitet e diktaturës komuniste gjithë Butkallinjtë e ngelur në fshatin Butkë – e ndryshojnë mbiemrin e tyre nga Aliçka ose Butka në Hasanas.

Burimi: milibutka.blogspot.al