Teatri i Operas dhe Baletit, TIRANE
Prezantuesit: Arta Dade & Esat Teliti
TV/Radio: TVSH / Radio Tirana
Festivali i 13-të i Këngës në RTSH u zhvillua në 27-28-29 Dhjetor të vitit 1974 në Tiranë. 

Kenga fituese:
“Vajzat e fshatit tim”, muzika Enver Shengjergji, teksti Zhuliana Jorganxhi, kenduar nga Alida Hisku dhe Petrit Dobjani (ne finale nga Valentina Gjoni).

Cmimi i dyte:
“Kenga zjarr”, muzika Tish Daija, teksti Aleksander Banushi, kenduar nga Ema Qazimi dhe Avni Mula.
“Qemal Stafa, yll i lirise”, muzika Pjeter Gaci, teksti ? , kenduar nga Gaqo Cako dhe Hysen Koçia.

Cmimi i trete:
“Partise i kendojme”, muzika Ferdinand Deda, teksti ? , kenduar nga trioja Gjoni Athanas, Agim Quku, Hysen Koçia dhe trioja Gjoni Athanas, Ramiz Koveçi, Niko Progri.


“Derdhem gjak e hodhem rrenje”, muzika Kujtim Laro, teksti Xhevahir Spahiu, kenduar nga Ema Qazimi dhe Thellenxa Akcani.
“Kjo ane e Bistrices ka bilbila shume”, muzika Simon Gjoni, teksti ? , kenduar nga Valdete Hoxha dhe Fatbardha Dyli.

PERMBAJTJA

1. “KJO ANE E BISTRICES” – Valdete Hoxha
Muzika: Simon Gjoni
Teksti : Popullore

2. “QEMAL STAFA YLLI I LIRISE” – Gaqo Cako
Muzika:
Teksti:

3. “TRE BREZAT” – Motrat Zani
Muzika:
Teksti:

4. “VAJZAT E FSHATIT TIM” – Alida Hisku
Muzika: Enver Shëngjergji
Teksti: Xhuliana Jorganxhi

5. “FLLADI I KENGEVE TONA” – Kujtim Kamberi
Muzika: Josif Minga
Teksti: Shaban Murati

6. “RRUGA E KUQE” – Gaqo Cako
Muzika: Pjetër Gaci
Teksti: Ruzhdi Qatipi

7. “DRITE NE SYTE E TU” – Tonin Tershana
Muzika: Agim Krajka
Teksti: A.Zaka

8. “KODRINA E PAHARRUAR” – Xhovana Doko
Muzika: Avni Mula
Teksti : Tonin Miloti

9. “UDHET E LUMTURISE” – Valentina Gjoni
Muzika: Nikollaq Bulo
Teksti: Sami Milloshi

10. “SI LULE NE BJESHKE” – Valdete Hoxha
Muzika: Naim Gjoshi
Teksti : Pandeli Koçi

11. “NGA JUGU NE VERI” – Mjaftoni Bejko
Muzika: Petrit Kadiu
Teksti : Pandeli Koçi

12. “GEZIMIN MBAJME NE ZEMER” – Kujtim Kamberi
Muzika: Aleksandër Lalo
Teksti: Nasi Lera

13. “VALLJA E KORRJEVE” – Trio / Kori
Muzika: Vangjel Petushi
Teksti : Llambro Ruci

14. “MES NESH CILTERSI” – Nikoleta Mihali
Muzika: Tonin Tushe
Teksti : Pandeli Koçi

15. “RINI E ZJARRTE” – Ramadan Muhameti
Muzika: Nexhmedin Doko
Teksti : Demokrat Anastasi

16.“KENGA E POETIT” – Tonin Tershana
Muzika: Agim Prodani
Teksti : Bardhyl Londo & Pirro Xhixha

Nuk jane te perfshira kenget :
Derdhëm gjak e hodhëm rrënjë – Ema Qazimi
Vajzat e fshatit tim – (version i kenduar nga Petrit Dobjani)
Neper ditet tona – Alida Hisku


Kënga zjarr – Ema Qazim
Partise i kendojme – Gjoni Athanas
Qemal Stafa, Yll i lirise – (version i kenduar nga Hysen Koçia)


Derdhëm gjak e hodhëm rrënjë – (version i kenduar nga Thëllënxa Akcani)
Neper ditet tona – ( versioni i Zija Saraci) 
Kënga zjarr – (versioni Avni Mula)
Kjo ane e bistrices – (versioni Fatbardha Dyli)

Fotokover / Grafika eshte thjesht krijese e “Kinematografia Shqiptare”
Foto ne kete rast korrespondon me ate te Festivalit te 13-te.