Teatri i Operas Dhe Baletit, TIRANE
Prezantuesit: Rezarta Malaj & Kastriot Caushi
TV/Radio: TVSH / Radio Tirana
Festivali i 14-të i Këngës në RTSH u zhvillua në 25-26-27 Dhjetor të vitit 1975 në Tiranë.

Kënga fituese u shpall “Buka e duarve tona”, muzika Kujtim Laro, teksti Xhevahir Spahiu, kenduar nga Alida Hisku dhe Ema Qazimi.

Cmimi i dyte:
“Shoket”, muzika Shaqir Kodra, teksti Betim Muço, kenduar nga Vaçe Zela dhe Luan Zhegu.
“Shoqja ime”, muzika Agim Krajka, teksti Perparim Xhixha, kenduar nga Liliana Kondakçi dhe Vera Dervishi.

Cmimi i trete:
“Si lule ne bjeshke”, muzika Naim Gjoshi, teksti Pandeli Koçi, kenduar nga Shpresa Spaho dhe Valdete Hoxha.
“Dasem ne fshat”, muzika Agron Xhunga, teksti Ismail Kadare, kenduar nga Alida Hisku dhe Violeta Zefi.
“Dashuria me e madhe”, muzika Agim Prodani, teksti Fatmir Gjata, kenduar nga Ema Qazimi dhe Lindita Sota.

PERMBAJTJA

1 – Udheve te 5-vjecarit – DHIMITER DISHO
Muzika: Alfred Divanaj
Teksti: Fluturak Germenji

2 – Ku bashkohet Drini me Valbonen – ELMAZI-GJATA-DOKO
Muzika: Tasim Hoshafi
Teksti: Llazar Siliqi

3 – Dasem ne fshat – ALIDA HISKU
Muzika: Agron Xhunga
Teksti : Ismail Kadare

4 – Partia prin – AVNI MULA
Muzika: Avni Mula
Teksti: Xhevahir Spahiu

5 – Vella i vogel o partizan – VASKE QIRIXHI
Muzika: Limoz Dizdari
Teksri : Kiço Blushi

6 – Miremengjez – VACE ZELA
Muzika: Feim Ibrahimi
Teksti : Natasha Lako

7 -Ne rrugen e trimave – LINDITA SOTA
Muzika: Aleksander Peci
Teksti: Bardhyl Londo

8 – Shoket – VACE ZELA
Muzika: Shaqir Kodra
Teksti: Betim Muço

9 – Dashuria me e madhe – EMA QAZIMI
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Fatmir Gjata

10- Zeri i nenave – GJERGJ SULIOTI
Muzika: Kastriot Gjini
Teksti: Shaban Murati

11- Me forcat tona – KOMPLEKSI I TEATRIT DHE OPERAS
Muzika: Tonin Harapi
Teksti: Shaban Harapi

12- Kenga e metalit – FATMA ZYBERI
Muzika: Reshat Osmani
Teksti: Flamur Lao & Demokrat Anastasi

13 – Kooperativisteve te Kemishtajve – VIOLETA ZEFI
Muzika: Shpetim Kushta
Teksti: Isuf Nelaj

14 – Shoqja ime – LILIANA KONDAKCI
Muzika : Agim Krajka
Teksti: Përparim Xhixha

15-Rini flamur i zjarrte – GJERGJ SULIOTI
Muzika: Ferdinand Deda
Teksti: Luan Qafzezi

16- Stafeta e aksionit – LULJETA PERBASHA
Muzika: Sulejman Dragoci
Teksti: Pandeli Koci

17 – Urimi i bardhe – ZIJA SARACI (Jo e plote)
Muzika: Nikollaq Bulo
Teksti : Nasi Lera

18 – Shoqja ime – VERA DERVISHI
Muzika: Agim Krajka
Teksti: Përparim Xhixha

19 – Te me rritesh si bujkeshe – FATMA ZYBERI

Muzika: Enver Shëngjergji

Teksti : Zhuliana Jorganxhi

20 – Shoket – LUAN ZHEGU
Muzika: Shaqir Kodra
Teksti: Betim Muço

21 – Buka e duarve tona – EMA QAZIMI
Muzika: Enver Shëngjergji
Teksti: Xhuliana Jorganxhi

22 – Buka e duarve tona – ALIDA HISKU
Muzika: Enver Shëngjergji
Teksti: Zhuliana Jorganxhi

23 – Dasem ne fshat – VIOLETA ZEFI
Muzika: Agron Xhunga
Teksti : Ismail Kadare

24. Vella i vogel o partizan – EDUARD JUBANI
Muzika : Limoz Dizdari
Teksti: Kiço Blushi

25. Dashuria me e madhe – LINDITA THEODHORI
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Fatmir Gjata

26. Vajza e uzines se re – EDUARD JUBANI & MARGARITA BUZI
Muzika: Llazar Morcka
Teksti : Bujar Bushkashi

27. Te me rritesh bujkeshe -VERA DERVISHI
Muzika: Enver Shëngjergji
Teksti: Zhuliana Jorganxhi

Nuk jane te perfshira kenget :
“Vajza e uzines se re” – ( versioni i kenduar nga • Orhan Zeneli & Violeta Mashani).
“Si lulet ne bjeshke” – (versionet e kenduar nga Shpresa Spaho dhe Valdete Hoxha).

Fotokover / Grafika eshte thjesht krijese dhe modifikim i “Kinematografia Shqiptare”
Fotoja korrespondon ne kete rast me logon e ketij Festivali

Burimi: Kinematografia Shqiptare