Fije që priten është film i metrazhit të gjatë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1976. Regjia: Muharrem Fejzo, Skenari: Neshat Tozaj, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Shpëtim Kushta.

Përmbajtja e filmit
Një agjent i huaj Sami Ameni, zbret në aeroportin e Rinasit dhe menjëherë nis kërkimet për të aktivizuar një agjent tjetër, Markon me të cilin ka bashkëpunuar pranë gjermanëve gjatë luftës. Plani i tyre është hedhja në erë e një uzinë të madhe. Për këtë u duhet të marrin të dhëna nga Besa, e cila ka humbur disa dokumenta dhe ndjehet e kërcënuar. Por plani i tyre dështon.

Aktorët
Kadri Roshi…. Marko Rovina

Roza Anagnosti…. Besa Kushta

Astrit Çerma …. Kujtimi, punonjes sigurimi

Reshat Arbana … Sami Ameni, zoti Sen

Serafin Fanko … zoti Clark

Zhani Ziçishti …. Genci

Sander Prosi…. profesor Halimi

Petrit Llanaj …. Petriti, punonjes sigurimi

Luan Qerimi …. shefi i Sigurimit

Demir Hyskja …. Skenderi, burri i Beses

Ilia Shyti…. fshatari

Aishe Stari…. Dhimitra

Binak Hatibi…dashnori i Dhimitres

Pandi Siku… Guximi, specialist kiminalistik

Xhemil Tagani….shoku pune i Markos

Vasillaq Vangjeli….shoferi i taksise

Leonidha Heba… shefi i sherbimit te huaj

Edmond Budina….deshmitar

Zana Zekthi…e fejuara e Kujtimit

(Perpelioi skedarin e roleve Eugen Lagji)