Filmi “Dhe vjen një ditë” prodhim i kinostudios Shqipëria e Re vitit 1986.

Regjia: Vladimir Prifti, Skenari: Teodor Laço, Vladimir Prifti, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Thoma Simaku.
Përmbajtja e filmit

Llano, një drejtor dikasteri, ka probleme me karakterin e tij profesional dhe shoqëror. Problem bëhet kritika e gazetës lokale ku i tërhiqet vëmendje për punën e tij. Me hamendjen e tij mendon se në të mund të ketë dorë shoku i tij i fëmijërisë Gori, i cili është inxhinjer në industrinë e tekstileve. Gjatë ballafaqimit kupton se dikush tjetër fshihet pas këtij rrelacioni. Bashkshortja e Llanos është e mendimit se Gori është shkaktari, por ai e hedh poshtë këtë akuzë, ndonëse e brrenë përbrenda.
Aktorët në role

Viktor Zhusti……..Llano Bleta
Robert Ndrenika……..Zenuni
Xhevdet Ferri……..Gori Koroshi
Demir Hyskja……..Baki Branica
Rajmonda Bulku……..Klara

Ali Bega……..Beqiri
Birçe Hasko……..Daja
Liza Laska……..Nena e Llanos
Luiza Papathanasi……..Flutura
Ndrek Shkjezi……..Nikolla
Rozeta Ferri……..Vjollca, bashkeshortja e Gorit

Fitnete Tiço……..
Arqile Nasho……..
Vasjan Lami……….shoku Niko
Zhani Ziçishti…….Gjini
Vera Zheji…… Mamaja e Klarës
Taulant Godaj ….Gimi,djali i Zenunit