Dora e ngrohtë është një dramë televizive e prodhuar në Shqipëri në vitin 1983. Regjia: Kujtim Çashku, Skenari: Neshat Tozaj, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Hajg Zaharjan.

Përmbajtja e filmit
Djaloshi Besim nuk gjen ngrohtësi nga njerku i tij Ahmeti. Ai braktis shkollën dhe bën gabime të rënda. Por është pikërisht dora e ngrohtë e shokëve të klasës dhe e të gjithë shoqërisë që e kthejnë Besimin në jetë

Aktorët

Reshat Arbana
Viktor Çaro
Vangjush Furxhi
Artur Gorishti
Mirush Kabashi

Dhurata Kasmi
Bujar Lako
Aleksander Prosi
Margarita Xhepa