Përrallë nga e kaluara është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1987. Skenari i këtij filmi është i bazuar në Novelen me të njejtin titull të Andon Zako Çajupit.

Të dhënat mbi filmin[redakto 

Regjia: Dhimitër Anagnosti, Skenari: Dhimitër Anagnosti, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Limos Dizdari.

Aktorët dhe rolet

Aktorët dhe rolet e tyre në këtë film janë:

 • Elvira Diamanti….Marigo
 • Admir Sorra……..Gjino
 • Robert Ndrenika….Vangjeli
 • Hajrie Rondo…….Tana
 • Xhevdet Ferri……Trimi
 • Mimika Luca……..Nëna e Marigose
 • Xhemil Tagani……Papa Sotiri, prifti i fshatit
 • Mira Minga………Kotja
 • Mehdi Malkaj…….Milua, budallai i fshatit
 • Zef Mosi………..Maliqi
 • Birçe Hasko……..Dasmori gaztor
 • Aristotel Stefani..Nje nga dasmoret
 • Margo Arseni
 • Baftjar Çena

Rreth filmit

Variacion i komedisë “14 vjeç dhëndërr “ të A. Z. Çajupit. Në këtë komedi autori tregon historinë e martesës së Gjinos 14 vjeçar me Marigonë 28 vjeçare. Marigoja hakmerret me të gjithë ata që sajuan këtë martesë të pazakontë dhe më në fund fiton.