Nga Odise Grillo

Fjala eshte e vogel shume:
disa shkronja, disa rrokje…
ajo rrjedh si mjalte e qumesht
midis miqve, midis shokeve.

Fjala eshte e vogel shume:
dhe e ashper, dhe e brishte…
i ngre valet perceshkume,
kur versulet mbi ar, miqte.

Fjala eshte e vogel shume:
t’embelson a vr, et si pl, umbi…
fjala eshte si nje ure
qe lidh brigjet e nje lumi./Naishtedikur.info