Është kongresi i vitit 1982. Vetëm 3 vjet para se diktatori Enver Hoxha të vdiste. Ky më poshtë është një nga fjalimet e fundit të mbajtur prej tij në publik. Duket në gjendje të rëndë shëndetësore, sa fjalim e mban i ulur. Çohet vetëm në fund të tij kur largohet. Është interesant të dëgjosh sot çfarë mendonte Hoxha për Serbinë dhe Rusinë dhe dëshirat e tyre për të dalë në Mesdhe.