28 vite me pare, Sali Berisha doli para studenteve duke i thurur lavde Ramiz Alise dhe duke evokuar rolin e tij si komandant i Brigadave partizane. Ja fjalimi i tij para studenteve per Ramiz Aline.Sali Berisha duke pershendetur shpalljen e pluralizmit dhe vendimin e studentëve për themelimin e Partisë Demokratike.

Ai përshëndeti Ramiz Alinë dhe e vlerësoi atë si një njëri të guximshëm, i cili me atë guxim që udhëhoqi ushtrinë në betejat çlirimtare udhëhoqi vendin edhe në betejat e reja të demokracisë.
Pastaj shtoi se shpresonte që Alia të mbetej mik i Partisë Dëmokratike.
Studentët e fishkëllyen dhe ai u detyrua të ndërpresë fjalimin.