Nga Sokol Sharri

FOSHNJORJA e Librazhdit ne vitin 1957,e cila u ngrit si rezultat i zgjerimit dhe rritjes se qytetit me familje te reja. Kjo foto qe kemi eshte fiksuar tek ndertesa e vogel ish botore prane shtepiave te familjes Popa.

Ne kete fotografi ne te majte dallojme edukatoren e pa perseriteshme Nexhmie Softja e dashur e durueshme e pa lodhur e cila i ka ngelur ne mendje te gjitheve ku i pergjigjej kohes se atehereshme mrekullisht ,i bente femijet per vehte ,sajonte lodra me doren e saja si per djem e per vajza Sajonte vjersherime te kenduara ,ishte kjo edukatore qe i vuri emertimin “Pylli i qeverise” faqes se mbjelle me fidane te reja te akacjeve ,ku i porosiste femijet qe te mos i ngacmonin pemet e reja .

Ajo rridhte nga nje familje nenpunesish te larte e ardhur nga Elbasani me origjine nga Shijaku te fisit Deliallisi ku i ati ish Prefekt i Gjirokastres e me vone i Elbasanit qe ne kohe te hereshme.

Ne kete rrjeshtim te femijeve kemi keto sipas numrave ,nga rrjeshti i siperm 1.Nexhmie Softja 2.Argjentina Bejtja.3.Muhamet Koci.4.Avni Alcani.5.Valentina Halili.6.Fatos Zharri.7.Pellumb Berberi.8.Agim Rusto .9.Xhevahir Karaj.10.Bedri Rusto.11.Agim Bici. rrjeshti i mezit ,1.Hanife Brahja.2.Fatime Koci.3.Vasil Nelko.4.Luan Haxhia.5.Natasha Haxhia.6 Nesti Kasanies.7.Rakipe Vasku.8.Ilmi Mesliu.9.?.10.Muhamet Shpata.11.Dylbere Koci.12.Syri Alcani.13.? rrjeshti poshte,1.Nazmie Koci.2.Elvira Rrembeci.3.Nadisha Bejtja.4.?.5.Shqipe Berberi.6.?.7.Suzana Popa.8.Marjeta Halili.9.Burbuqe Tabaku.10.Bukurie Vasku.11.Burbuqe Hakani.12.Zana Zharri.13.Djana Kamberi.

Nga Sokol Sharri /Naishtedikur.info