Instituti Kombëtar LUCE (Isituto Nazionale LUCE) i Italisë fashiste u themelua më 1924. Instituti me qendër në Romë kishte detyrë prodhimin dhe shpërndarjen e dokumentarëve dhe filmave kinematografikë. Gjatë periudhës fashiste u kthye në instrumentin kryesor të propagandës fashiste.

Si në çdo mbretëri të nënshtuar ndaj kurorës së Savoiave, LUCE kishte misionin e vet edhe në Shqipëri. Nga një ditë me reshje bore, fotografët e LUCE na kanë lënë këto fotografi të dimrave të vitit 1939 dhe 1941. Foto: Fototeka e AQSh (imazhe prodhuar nga Istituto Nazionale LUCE).

28 shkurt 2018 (gazeta-Shqip.com)