Një shprehje thotë se një foto vlen sa një mijë fjalë. Këto janë disa fotografi, që na kthejnë pas në kohë.

Kontretisht janë foto të rralla që na tregojnë Tiranën, pa makina, pa beton dhe pa pallate shumëkatëshe.

Fotot janë realizuar nga vitet 1914-1945. Ata përmbledhin Tiranën pas pushtimit osman deri në kohën e çlirimit të saj nga pushtuesit gjerman.

Në këto foto mund të shikojmë si ishte kryeqyteti ynë në vitet e para të shekullit XX, ku ndikimi oriental ishte shumë i fortë në familjes e tiranasve.

Duke vijuar më tej me ndërtimin e bulevardit, të ministrive, apo mbretërimit të Zogut.