Gjermania është skuadra që ka zhvilluar më shumë ndeshje me Shqipërinë në kuadër të Eliminatoreve të Kampionateve Botërore dhe atyre Europianë. Në këto përballje kombëtarja shqiptare e futbollit, rezultatin më të mirë ndaj RFGJ , ka barazimin në nëntor e vitit 1967. Ndërsa rezultatin më të dobët ka humbjen 8-0 në vitin 1981.

Ja të gjitha përballjet Gjermani-Shqipëri dhe bilanci mes tyre:

01.05.1958 Tiranë

Shqipëri – Republika Demokratike Gjermane 1-1

08.04.1967 Dortmund

RF Gjermani 6-0 Shqipëri (Eliminatore Evropiani)

17.12.1967

Tiranë Shqipëri 0-0 RF Gjermani (Eliminatore Evropiani)

17.02.1971 Tiranë

Shqipëri 0-1 RF Gjermani (Eliminatore Evropiani)

12.06.1971 Karlsruhe

RF Gjermani 2-0 Shqipëri (Eliminatore Evropiani)

07.04.1973 Magdeburg

RD Gjermani 2-0 Shqipëri (Eliminatore Botërori)

03.11.1973 Tiranë

Shqipëri 1-4 RD Gjermani (Eliminatore Botërori)

01.04.1981 Tiranë

Shqipëri 0-2 RF Gjermani (Eliminatore Botërori)

18.11.1981 Dortmund

RF Germani 8-0 Shqipëri (Eliminatore Botërori)

30.03.1983 Tiranë

Shqipëri 1-2 RF Gjermani (Eliminatore Evropiani)

20.11.1983 Sarbryken

RF Gjermani 2-1 Shqipëri (Eliminatore Evropiani)

16.11.1994 Tiranë

Shqipëri 1-2 Gjermani (Eliminatore Evropiani)

18.12.1994 Kaizerlautern

Gjermani 2-1 Shqipëri (Eliminatore Evropiani)

02.04.1997 Granada

Shqipëri 2-3 Gjermani (Eliminatore Evropiani)

11.10.1997 Hanover

Gjermani 4-3 Shqipëri (Eliminatore Botërori)

24.03.2001 Leverkusen

Gjermani 2-1 Shqipëri (Eliminatore Botërori)

06.06.2001 Tiranë

Shqipëria 0-2 Gjermani (Eliminatore Botërori)