13 Prill 1945

Gjykata Speciale e Tiranes

VENDIM N’EMER TE POPULLIT

Gjykata Speciale e Tiranes,e formuar prej

1 Koci Xoxe            Kryetar ,Gjeneral Lieutenant

2 Halim Budo          anetar Gjyqtar

3 Gaqo Floqi           anetar Gjyqtar

4 Hysni Kapo           anetar Kolonel

5 Beqir Balluku        anetar N/Kolonel

6 Dr Medar Shtylla  anetar

7 Faik Shehu          anetar

8 Bilbil Klosi            anetar N/Kolonel

9 Gjon Banushi       anetar Major

me asistencen e sekretareve Kozma Toci dhe Mustafa Cizme

duke qene prezent Prokurori i Popullit Gjeneral Major Bedri Spahiu u mbloth ne sallen e gjykimeve

Vendosi

Fajtorine e te pandehurve me cilesit e ndeshkimet si vijojne

1 Ndeshkim me vdekje te kri mineleve te luftes 

FEJZI ALIZOTI

TERENC TOCI

AQIF PERMETI

GUSTAV MIRDASHI

KOSTANDIN KOTE

HILMI LEKA

RESHIT MERLIKA

BEQIR VALTERI

JAVER HARESHITI

DIK CAMI

ISMAIL GOLEMI

ZEF KADARJA

TAHSIM BISHQENI

SHYQYRI BORSHI

DAUT CARCANI

KOL TROMARA

BAHRI OMARI

QEMAL VRIONI

TEFIK MBORJA

por ne baze te nenit 16 te ligjes se nalt perm ndur ne kundershtim me kerkimin e prokurorit kri mineli i luftes Qemal Vrioni duke u dorezuar mbrenda afatit te caktuar ne shpalljen e Kryesisse Keshillit ,i kthehet me b..urgim te perjetshem dhe me pune te detyrueshme

Tefik Mborja ,mbas renejes se kabinetit te Verlacit qe ne 1941 eshte terhequr kryekeput nga jeta politike dhe nga bashkepunimi ne cdo forme me qeveritekuislinge te nje-pas-njeshme qe kane ardhur pas kesaj date ,me gjithe qe i jane bere presione te shpeshta per te marre pjese ne kabinetet dhe organizatat tradhtare te ndryshme.Nga ana tjeter edhe gjate kohes qe ka qene si minister ka dhene 2 here doreheqjen si shenje proteste kundra masave shtypese fashistedhe mbas konferences se Pezes ka simpatizue levizjen tue e ndihmue kete here pas here ne menyr te ndryshme ,perfiton nga shkaqet lehtesore dhe ndeshkimi i tij me vdekje i kthehet ne 30 vjet b..urgim me pune te detyrueshme

2 Per armiqte e popullit 

KOCO KOTA

XHAVIT LESKOVIKU

KOCO TASI

Per kri minelet e luftes

IBRAHIM BICAKU

XHEVAT KORCA

RIFAT PEGOLLI

BAJRAM PUSTINA

SHUK GURAKUQI

Ndeshkimin e tyre me b..urgim te perjetshem dhe pune te detyrushme

3 Per kri minet e luftes dhe armiqte e popullit

SOKRAT DODBIBA

MIHAL ZALLARI

ETHEM CARA

NDOC NARACI

ANDON KOZNACI

LAZER RADI

SAMI KOKA

SULEJMAN VUCITERNI

Nga 30 vjet b..urg e pune te detyrueshme

4 Per armiqte e popullit

MIHAL SHERKO

AKILE TASI

FIQRI LLAGAMI

Nga 20 vjet b..urg e pune e detyrueshme

5 Per armiqte e popullit ose kri minele lufte

GJERGJ BUBANI

RROK KOLA

BILAL NIVICA

ISMET KRYEZIU

JAKOV MILAJ

Nga 15 vjet b..urg e pune e detyrueshme

 6 Per armiqte e popullit

RROK GERA

NEDIN KOKONA

RIFAT TOTARI

IHOAN LIBOHOVA

VANGJEJ GOXHANANI

Nga 10 vjet b..urg e pune e detyrueshme

7 Per armiqte e popullit

ENIN TORO

ZEF BENUSI

MAHMUT GOLEMI

ZIJA BEJLERI

MANUSH PESHKEPIA

Nga 5 vjet b..urg e pune e detyrueshme

 8 Per armiqte e popullit

ZEJNEL PRODANI

SAMI VISOKA

Nga 3 vjet b..urg e pune e detyrueshme

9 Per armikun e popullit 

ZEF SHIROKA 2 vjet b..urg

po mbasi eshte terheq nga jeta politike dhe gjate kohes qe ka qene minister ka treguar akte …………………2 vjet b..urgim,duke pezulluar vuajtjen e ndeshkimit me kondite qe per 5 vjet te mbaje nje qendrim politik te denje

Per te pandehurit LUIGJ FILAJ dhe ABDURAMAN TELQIU vendosi pafajtesine per mungese provash

Urdherohet lirimi nga b..urgu i LUIGJ FILAJT,ABDURAMAN TEELQIU DED JAKOVA ZEF SHIROKA dhe ABEDIN XHIKU

Per te gjithe fajtoret qe kane ndeshkim me teper se 5 vjet b..urgim,urdherohet konfiskimi i pasurise se lujteshme dhe te palujtshme ne konfirmin te dispozitaveligjore ne fuqi dhe humbjen e te drejtave civile e politike Ky vendim eshte i prere

TIRANE ME 13 PRILL 1945

Gjykata Speciale e Tiranes

1 Koci Xoxe            Kryetar ,Gjeneral Lieutenant

2 Halim Budo         anetar Gjyqtar

3 Gaqo Floqi          anetar Gjyqtar

4 Hysni Kapo          anetar Kolonel

5 Beqir Balluku       anetar N/Kolonel

6 Dr Medar Shtylla  anetar

7 Faik Shehu          anetar

8 Bilbil Klosi           anetar N/Kolonel

9 Gjon Banushi       anetar Major

(Marrë nga faqja në facebook ‘Gjenocidi Komunist Ne Shqiperi’)