Guret e shtepise sime
Guret e shtepise sime

Filmi “Gurët e shtëpisë sime” prodhim i vitit 1985.

Regjia : Dhimitër Anagnosti. Skenari : Dhimitër Anagnosti. Producent : Shqipëria e re. Muzika : Kujtim Laro.

Përmbajtja e filmit

Lufta e Dytë Botërore… Brigjet jugore të Shqipërisë. Ngjarjet fillojnë fill pas luftës Italo–Greke dhe mbarojnë me kapitullimin e Italisë fashiste dhe pushtimin e Shqipërisë nga Gjermanët Nazistë. Italianët shpërngulin fshatin sepse e akuzojnë se i japin sinjale grekëve. Heroizmi i fshatarëve si mësuesi dr. Leka Seo etj. është tema kryesore e filmit.
Aktorët në role

Spiro Duni……..
Bujar Lako…….
Roza Anagnosti……..
Birçe Hasko……..
Liza Laska……..
Rajmonda Aleksi……..

Margarita Xhepa……..
Vangjel Heba……..
Nikolla Llambro……..
Xhemil Tagani……..
Arqile Nasho……..

Strazimir Zaimi……..
Myzafer Zilfe……..
Artur Gorishti……..
Vangjel Tata……..
Robert Ndrenika……..

Violeta Dede……..
Luftar Paja……..
Vasil Dilo……..
Ilirjan Aliaj……..
Muqerem Ferra……..

Ali Bega……..
Zef Mosi……..
Gjergji Riziliu……..
Kastriot Çollaku……..
Genc Xhaferri……..

Anila Karaj……..
Renato Morina……..
Bernardo Kaska……..

në episode< Anila Bisha…….. Jetmira Dusha…….. https://youtu.be/mLH3qSV5REA