Lagjja “Aqif Pasha”, me shtepine embleme te pashait qe i dha emrin. Deri tek 1Maji, sot hyrja e Real Scampis dhe deri tek Gurabardhi, ne hyrje te shtepise time, mbreteronte lulishtja, muret e kalase, bedeni i mbjelle me pisha, ku luanim pa mbarim dhe trotuaret e mbjelle me peme kumbulle.

Sot nga kjo situate, nuk ka mbetur pothuajse asgje. Ne njeren ane, lulishtja perdoret si parkim privat, ne anen tjeter, bashke me murin e kalase eshte uzurpuar nga ndertesa pa leje, barake dhe plehra.

Kjo lagje me histori, me pashallare dhe stratege, me shkollat djep arsimi kombetar, vetem 200 metra nga qendra e restauruar e qytetit, dergjet e harruar dhe e varferuar ne katahuren arkitektonike, te ciles iu nenshtrua 30 vitet e fundit.Lagjja,ku u rritem, dikur ishte keshtu…..

Burimi: FAMILJET E MEDHA TE ELBASANIT