Ilo Deti quhej shqiptari, i cili i mbijetoi tragjedisë së Titanikut. Djaloshi nga Vithkuqi i Korçës emigroi në Boston të Amerikës, ku fati deshi që ai të ishte një ndër pasagjerët e anijes më të madhe të kohës, Titanikut.

Ilo arrin të shpëtojë dhe të kthehet në vendin e lindjes, ku historia e jetës së tij sot tregohet nga nipërit.

Një histori të tij e transmetoi TCh.