Historiani dhe kameleoni
Historiani dhe kameleoni

Filmi “Historiani dhe kameleonët” prodhim i vitit 1988.

Regjia : Saimir Kumbaro. Skenari : Qamil Buxheli & Saimir Kumbaro. Producent : Shqipëria e re. Muzika : Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit

Vitet ’30. Ambicia e çmendur e monarkut të provojë se rrjedh nga një familje e lashtë fisnikësh sjell në Shqipëri një historian të huaj. I huaji do të punojë midis autoriteteve të një prefekture të panjohur të mbretërisë midis njerëzve të degjeneruar dhe injorantë të cilët duke u futur në situata komike bëhen qesharakë dhe të pa respektueshëm.

Aktorët

 • Bep Shiroka … Maksuti
 • Sulejman Pitarka … Zenel Beu
 • Albert Verria … Historiani
 • Birçe Hasko … Komandant Muharremi
 • Piro Kita … Bashkëpunëtori i Historianit
 • Liza Hajati
 • Fadil Kujovska … Fotografisti
 • Ferdinand Radi … Xhandar Mevlani
 • Viktor Gjoka
 • Enver Dauti … Drejtori i burgut
 • Sejfulla Myftari … Xhandari
 • Anil Frasheri … Kozmai
 • Vilson Gjoça … Aliko
 • Aristotel Stefani
 • Suela Konjari