I gjithë faji është i Parajsës, All the Fault of Paradise, Italisht: Tutta colpa del paradiso është një film romantik-komedi italiane i vitit 1985 me regji nga Francesco Nuti.

Për performancën e tij Nuti fitoi çmimin si aktori më i mirë.

Romeo Casamonica del nga bu, rgu pasi vu, ajti një dë, nim prej pesë vjetësh. Jashtë nuk ka njeri që e pret atë, shtëpia e tij është shka, tërruar dhe objektet e tij janë grumbulluar në një dhomë bodrumi të zënë nga qiraxhinj të rinj.

Duke kuptuar se ai nuk kishte më asnjë lidhje dhe se mjedisi në të cilin ai jetoi ka ndryshuar shumë , qëllimi i tij i vetëm është të gjejë djalin e tij gjashtë vjeç, Lorenzo , praktikisht kurrë nuk dihet, rezultati i një marrëdhënie të shkurtër me një grua të huaj, e cila është kthyer në atdhe, duke e braktisur atë./Naishtedikur.info

Përkundër dëshirës së drejtorit të institutit që është kujdesur për praktikat e birësimit të fëmijës dhe i cili synon të mbrojë jetën e fëmijës me prindërit birësues, Celeste dhe Sandro, Romeo arrin të zbulojë se fëmija jeton në Valle d’Aosta, në Val Ayas.

Me pak fat ai arrin të identifikojë familjen birësuese, e cila ka jetuar për ca kohë në një shtëpi të quajtur “Paradiso”, pasi babai i birësues është një studiues .

Romeo, duke përfituar nga mikpritja për të cilin Sandro e ndjen veten të përgjegjshëm, dhe Romeo fiton besimin e prindërve, pa treguar vërtetë se kush është, por duke u munduar të hiqet si tjetër njeri, mbi të gjitha me qëllimin e mirë për të takuar djalin e tij./Naishtedikur.info

Pas një vizite të drejtorit të birësimit, ai zbulon identitetin e vërtetë të Romeos dhe qëllimin e tij për afrimitetin me çiftin birësues, ai informon ata për lirimin e tij nga bu, rgu dhe rrez, ikshmërinë e tij kundrejt tyre.

Romeo, pasi ka parë dashurinë me të cilën është i rrethuar djali i tij, pa e ditur për vizitën e punonjësit social dhe që e kishte zbuluar identitetin e tij – vendos të mos shqetësojë më familjen në të cilën jeton djali i tij./Naishtedikur.info

Kështu largohet Romeo, megjithatë i siguruar nga miqësia e mirë e vendosur me të birin dhe nga fakti që ai respektohet nga familja por edhe nga arsyeja që ata i sigurojnë një jetë shumë më të mirë të birit./Naishtedikur.info

Përgatitur nga stafi i Naishtedikur.info, artikulli mund të kopjohet dhe publikohet duke përmendur burimin