Il mio Nome e Nessuno është një komedi italiano-perëndimore e vitit 1973 ku interpreton Terence Hill dhe Henry Fonda. Filmi u drejtua nga Tonino Valerii.

Jack Beauregard (Henry Fonda) është një një njeri duelesh në plakje që dëshiron të kalojë pensionin në mënyrë paqësore në Evropë.

Tre persona të ar, matosur përpiqen ta bëjnë pr, itë në një berberhanë. Pasi i ka qëlluar të tre me radhë të njëpasnjëshme, djali i berberit pyet babanë e tij nëse dikush ka në botë më shpejt se Beauregard, të cilit berberi i përgjigjet: “Më shpejt se ai? Askush!” (Nessuno)

Xhirimi për Il Mio Nome e Nessuno filloi më 30 prill 1973. Ishte një nga filmat e paktë që lidhej me Sergio Leonen ku 80% e skenave në natyrë u xhiruan në të vërtetë në Shtetet e Bashkuara. Filmi u xhirua në nëntë javë.

Xhirimet u zhvilluan në Acoma Pueblo, qyteti fan, tazmë i Cabezon, i San Esteban Del Rey në New Mexico dhe në dunat e rërës në White Sands.

Leone zëvendësoi drejtorin Tonino Valerii, i cili vu, ante nga një infeksion në vesh.

Përgatitur nga stafi i Naishtedikur.info