Inspektori Gadget është një film me seri i animuar komik science-fiction bashkë-krijuar nga Bruno Bianchi, Andy Heyward, Jean Chalopin

Inspektori Gadget (Inspektor Gadget në frëngjisht), portretizuar nga Don Adams. Pavarësisht se është i ngarkuar me shumë pajisje në trupin e tij, ai shpesh është i padiskutueshëm, i ngadalëson rastet e tij dhe e merr veten në rrezik, vetëm duke u larguar nga telashe dhe duke përfunduar misionet e tij me fat.

Megjithëse një polic nga natyra, ai është një person i dashur familjar që shpesh merr rrezikun për të mbrojtur mbesën e tij Penny dhe qenin e tyre Brain, dhe ka një mosbesim të fortë në mbinatyroren./Naishtedikur.info