Kenge e fund-viteve 80 – nje nga kenget me te cilen identifikohet Irma Libohova

Nuk eshte loder dashuria
nuk eshte si fllad qe ledhaton
dhe iken shkon

Jo nuk eshte vetem enderime
dhe vjen prane ajo
me mijra zemra ajo i pushton
papritmas dhe jeta ndryshon

Iku feminia dhe erdhe nga larg
erdhi dashuria per ty dic me tha
dhe per cudi tani se di
u bere krejt tjeter njeri

Erdhi dashuria me te erdhe ti
erdhi dashuria dhe s’jam me femije

Ndoshta nje fjale nje vershellim a sinjal
nje nate e bukur pa gjume
nje rahje zemre me shume
tani u rite me thote

Nuk qenka loder dashuria jo
vjen pa pritur dhe troket
dhe kenge zgjon
ja ku te erdha te thote
dhe jeta duket me e plote

Vajza o moj vajza
dhe ju djem capkene
gonxhet qe cel mosha
mos i prishni jo
Vajza qe lulezoni jeten zbukuroni
jeto dashuria jeto