Familjarë, miq dhe personalitete nga fusha të ndryshme bënë homazhe në nder të artistit në Muzeun Historik Kombëtar.

“Gaqo Çako do të mbetet për të gjithë artistët e rinj, për ata që ëndërrojnë majat e skenave operistike, si zëri më brilant, si tenori unik, i cili interpretoi me perfeksion maksimal mbi 50 role, kryerole në skenën e Teatrit tonë”, tha Zana Çela, drejtore e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit.

“Është një artist i përmasave të jashtëzakonshme, por njëkohësisht edhe trashëgimia që ai po lë është e jashtëzakonshme. Jam i sigurtë që kjo trashëgimi do të jetë gjithmonë e gjallë”, tha presidenti Ilir Meta.

Gaqo Çako u nda nga jeta në moshën 83-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur muzikore me interpretimet e tij jo vetëm në opera, por edhe në muzikën e lehtë dhe popullore, pjesëmarrës në 28 Festivale në Radio Televizionin Shqiptar.

(gazeta-Shqip.com).