Malicious (Italian: Malizia) është një film italian. Titulli origjinal Malizia. Ai u fut në Festivalin Ndërkombëtar të 23-të të Filmit në Berlin. Për shfaqjet e tyre Laura Antonelli dhe Turi Ferro fituan Çmim Argjendi për aktoren më të mirë dhe aktorin më të mirë.

Pas vd ekjes së gruas së tij, një baba i tre djemve (18 vjeç, 14 dhe 6 vjeç) merr një grua të re, të quajtur Angela (Laura Antonelli). Bijtë e tij janë të zemëruar me Angelën, dhe secili prej tyre përdor mënyrën e tyre të veçantë për ta mërzitur gruan e re, dukshëm të pafajshme dhe naive.

Aktorët:

 • Laura Antonelli – Angela
 • Turi Ferro – Ignazio
 • Alessandro Momo – Nino
 • Tina Aumont – Luciana
 • Lilla Brignone – Granma
 • Pino Caruso – Don Cirillo
 • Angela Luce – Widow Corallo
 • Stefano Amato – Porcello
 • Gianluigi Chirizzi – Nuccio
 • Grazia Di Marzà – Adelina
 • Massimiliano Filoni – Enzio/Naishtedikur.info

Përgatiti dhe përktheu: E. Troplini për naishtedikur.info