Queen ishin një grup muzikor nga Anglia. Grupi u themelua në Londër në vitin 1970. Ata fillimisht përbëheshin nga Freddie Mercury (vokal, piano), Brian May (kitarë, vokal), John Deacon (kitarë bas), dhe Roger Taylor (bateri, vokal).

Veprat e hershme të Queenu ndikuan nga progressive rock, hard rock dhe heavy metal, por grupi guxoi në vepra më shumë konvencionale dhe radio-miqësor duke inkorporuar stile të tjera, të tilla si arenë rock dhe pop rock, në muzikën e tyre.

Para se ti bashkohej grupit Queen, Brian May dhe Roger Taylor kishin luajtur së bashku në një band quajtur Smile me basistin Tim Staffell. Freddie Mercury (atëherë i njohur me emrin e tij të lindjes të Farrokh “Freddie” Bulsara) ishte një tifoz i Smile dhe i inkurajoi ata që të eksperimentojnë regjistrimit me teknikat më të përpunuar pas largimit të Staffell në 1970.

Diskografia
Queen (1973)
Queen II (1974)
Sheer Heart Attack (1974)
A Night at the Opera (1975)

A Day at the Races (1976)
News of the World (1977)
Jazz (1978)
The Game (1980)
Flash Gordon (1980)

Hot Space (1982)
The Works (1984)
A Kind of Magic (1986)
The Miracle (1989)
Innuendo (1991)
Made in Heaven (1995)/Naishtedikur.info

Përgatiti për faqen Naishtedikur.info , E. Troplini