Kadri Roshi, një kolloz i filmit dhe teatrit shqiptar, la për publikun personazhe që nuk i fshin koha. 4 janari përkon me 96 vjetorin e Kadri Roshit, ndërsa djali i tij Kliti Roshi foli për kujtimet me të atin, përjetimet e tij si dhe për jetën e artistit të madh.

Kliti Roshi: Që të bëheshin sa më konkrete këto përhalle. Vinte e mi tregonte mua dhe shikonte reagimin tim.

Nëse unë arrija ta kuptoja, qëllimi në këtë fabul u arrit. 9 herë, 28 këmbë shkallë me kthesa është rrëzuar tek “Lulëkuqet mbi mure” dhe realisht krahu i tij u mavijos.

Rolet dhe personazhet për një artist si Kadri Roshi janë si fëmijët e tij e megjitahtë më i ndjeri për të duket se ka qenë ai i Arturo Ui.

Burimi: ORANEWS.TV