Nje mini dedikim mbi ngjarjen e 17 korrikut 1967, kur pilotet tane kapen avionin jugosllav qe padashje kishte shkelur hapesiren ajrore te Shqiperise dhe e detyruan te ulet ne aerodromin e Rinasit.

Pilotet protagoniste te kesaj ngjarjeje kane qene: i paharruari Komandant Mahmut Hysa Pilot Klasi Ire, ne ate kohe Komandant i Regjimentit. Koco Biku Pilot Klasi IIre, me pas Komandant i Aviacionit, dhe Gezdar Veipi Pilot Klasi Ire, me pas Komandant i Regjimentit te Gjadrit