Filmi Këmishat me dyllë prodhim i vitit 1987. Regjia: Besim Kurti, Skenari: Gaqo Bushaka, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Aleksandër Gashi.

Përmbajtja e filmit
Periudha e rilindjes Shqiptare. Gjatë mësymjeve të ushtris osmane, një grup komitosh në jug të vendit, kërkojnë ti bëjnë rezistencë edhe pse u kërkohet tu nënshtrohen dekretit turk. Jano Zefi është kryetari i çetës së komitëve, ku Mehmet pashai i vret të birin. Komitët kërkojnë që të marrin hak. Trupat e garnizonit turk vazhdojnë të dobësojnë mundësin e komitëve duke rekurtuar të gjithë të rinjtë në ushtrin osmane. Mehmet pashai kërkon të zhduk patjetër Janon dhe me ndihmën e Lames, një kusar në atë krahinë, i cili angazhon të birin të futet tinëzisht në çetën e tyre. Humbja e gruas e vë Janon në udhëkryq. Përpjekjet e Mehmet pashait përfundojnë kur djali i Lame kusarit, hedhë posht tradhëtinë e të atit. Në atë betejë Jano bën të pamundurë të shpëtojë çetën, ku jep jetën.

Aktorët në role
Zef Bushati……Jano
Ilia Shyti……
Piro Malaveci……

Ahmet Pasha……
Pandi Siku……
Mariana Kondi……
Spiro Petromilo…….

Artur Gorishti…….
Kastriot Çollaku……
Ndrek Shkjezi……