Edhe pse kanë kaluar shumë vite, ato mbeten hite të pazëvëndësueshme në historinë e muzikës shqiptare. Sot kemi vendosur t’ju rikthejmë në vëmëndje repertorin e viteve 70 dhe fillm viteve 80-të.

Ishte mbrëmja e 26- dhjetorit të vitit 1962, kur në Festivalin e Këngës në Radio -Televizion, u gjit në skenë Vace Zela, ikona e muzikës.

Muzika e viteve ‘70 u bë kolonë zanore e disa produksioneve kinematografike në Shqipëri.
Në festivalin e 10 të kënges në Radio Televizion, Sherif Merdani mori cmimin e parë me kengën dedikuar nënës. “

Tonin Tërshana u këndoi vajzave në festivalin e 22 të këngës.
Ndërsa Nertila Koka në vitin 1983 fitoi cmimin e parë me “ Dy gëzime në një ditë “
Motrat Libohova mbahen shumë mirë mend me “ Nuk e harroj”

Ndërsa Parashqevi Simaku në një performancë shkëlqyese u kthye me një tjetër himn për nënat/Naishtedikur.info