Poezi nga Emily Dickinson

Përktheu: Elida Buçpapaj

Këtë e bëra gjithmonë i dashur,
ja ku ta dëshmoj tash:
Aq kohë sa të dashurova
nuk të dashurova mjaft.

Që unë do të të dua gjithmonë,
ja ku po ta them ty
se dashuria është jetë,
dhe jeta pavdekësi.

A dyshon ti kështu?
se nuk paskam vallë
të tregoj tjetërgjë
përveç Kalvarit.

Burimi: Kultplus.com